Home / Novosti i Desavanja / Skandal potresa SAD: Rusi snimili Trumpa s prostitutkama i sad ga ucjenjuju?

Skandal potresa SAD: Rusi snimili Trumpa s prostitutkama i sad ga ucjenjuju?

Navodne kompromitirajuće informacije će dominirati dugo odgađanom konferencijom za medije koju će Donald Trump održati u srijedu navečer.

Ovo će biti prvo obraćanje javnosti novoizabranog američkog predsjednika nakon izborne pobjede, a posljednja dešavanja će u drugi plan baciti pitanja na koji način novi predsjednik planira razdvojiti svoje političke i ekonomske interese.

Mediji su u utorak navečer objavili tajni izvještaj američkih obavještajnih agencija o ruskom utjecaju na američke predsjedničke izbore, a u njemu su i kompromitirajući podaci koji su o Trumpu prikupile ruske obavještajne službe, javlja Jutarnji.

Te informacije, koje nisu službeno potvrđene, uključuju eksplicitne detalje o Trumpovim aktivnostima s prostitutkama u jednom moskovskom hotelu koje je snimila ruska tajna služba kako bi ga u budućnosti mogla ucjenjivati, piše New York Times.

Trump je na svom Twitter profilu te tvrdnje odbacio kao “lažne vijesti” i “lov na vještice”, samo nekoliko sati prije svoje prve konferencije za medije.

Konferencija je prvobitno bila zakazana za 15. decembar, ali je zatim i odgođena. Izabrani predsjednik Trump nije održao konferenciju za medije od jula već je s javnošću komunicirao putem Twittera.

Novinari će Trumpa vjerovatno ispitivati i o njegovim poslovima i sukobima interesa, kao i o njegovim planovima nakon što 20. januara stupi na dužnost.

Budući predsjednik najavio je da će poništiti reformu zdravstva koju je proveo njegov prethodnik Barack Obama, prozvanu Obamacare.

Mnogo veću zabrinutost u svijetu bude njegove najave da će povući SAD iz Sporazuma o klimi, koji je ključan za borbu protiv globalnog zatopljenja.

Više od polovice Amerikanaca izrazilo je zabrinutost zbog toga što Trump nije  transparentan u izražavanju svojih namjera, a 57 posto ispitanika strahuje zbog potencijalnih sukoba interesa u administraciji budućeg predsjednika, stoji u anketi koju je u utorak objavio Pew Research Center.

Trumpova konferencija poklapa se sa saslušanjem u parlamentu Rexa Tillersona, njegovog kandidata za državnog sekretara, kao i ministrice prometa Elaine Chao.

avaz.ba

About Agator

Check Also

ZA NEVERICU Profesor mi pokazivao kako da doživim orgazam!

– Profesor je počeo da se trese i da pravi čudne grimase, uz izgovor da ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *